076 308 42 97
Sturegatan 22, Sundbyberg

Företagets namn

Auktoriserad Hudterapeut

Kropp

Liquid soap 250 ml 129 :-


En flytande handtvål med välgörande ingredienser som finns i tre härliga dofter. De milda, rengörande ämnena från kokos och majs tillåter huden att behålla sin naturliga, skyddande syramantel. Innehållet av eteriska oljor ger tvålen den naturliga och friska doften. Liquid Soap har ett självkonserverande system och har därmed inga tillsatta konserveringmedel.

Hand cream 100 ml 149 :-

För torr hud! Hand Cream med Bivax och extrakt från ringblomma, vilket ger cremen dess varierande och unika färg. Hand Cream återställer hudens egna funktioner och motverkar torra händer. Handcreme passar allmänt torr hud över hela kroppen som behöver mjukas upp. Ringblomman är en medicinalväxt med gamla anor mot ömtålig hud. Bivaxet i Hand Cream verkar skyddande och uppmjukande.

Händerna tvättas många gånger under en hel dag och ofta med stark tvål. Efter att ha utsatt händerna för uttorkande tvål, lösningsmedel, papper eller lera behöver hudens fettbarriär återställas. Hand Cream återställer kroppens naturliga fettbarriär och gör dina händer mjuka igen.

Användning:

Hand Cream kan användas efter varje handtvätt.

Pollenallergiker kan vara känsliga mot Bivax.


Myrrah & Cuticle oil 10 ml 129 :-

Oljan stärker dina naglar och nagelband. Myrraoljan är inflammationshämmande. Den kallpressade Citronoljan motverkar sköra naglar och nagelband. Kallpressad Jojobaolja binder hudens fuktighet, ökar hudens skyddsbarriär som då ges möjlighet att återuppbyggas. Kallpressad Olivolja penetrerar långsamt genom huden och innehåller E-vitamin. Olivoljan kommer från den första kallpressningen av oliver (olivolja extra virgin).

Användning:

1 droppe Myrrh Nail & Cuticle Oil masseras in på nagelbanden under några minuter varje kväll, före Hand Cream. Självkonserverande system

Foot cream 100 ml 149 :- 

Foot Cream håller dina fötter mjuka och motverkar förhårdnader vid regelbunden användning. Den passar både kalla och varma fötter. Från träd i Australien tar vi Eukalyptus och Menthol. De verkar kylande och lindrande vid ömhet och småsår. Vid massage är den värmande.

Tea Tree Oil kommer också från Australien, och är bra mot klåda vid lindrig fotsvamp.

Anvädning:

Fila fötterna med en sandpappersfil (en stålfil gör att du får mer förhårdnader).

Massera in från tårna och upp mot knät, för en mer kraftfull effekt.

För maximal effekt på torra fötter - ta på rikligt med Foot Cream. Sätt på bomullstrumpor och låt verka över natten.


Body Lotion 250 ml 229 :-

Lotion som motverkar torr hud. Den innehåller en kombination av växtoljor, vitaminer och mjölksyra (AHA) och eterisk olja från Bergamott och Sandelträ, vilka hjälper huden med fukt- och fettbalansen. Det är en uppmjukande, välgörande lotion med en doft som passar både honom och henne.


Body Lotion varierar i doft och konsistens. Det beror på att skördarna varierar. De eteriska oljorna som sätter doften varierar inte så mycket, men andra råvaror kan dofta mer och "äta upp" doften av de eteriska oljorna. Bergamottolja sägs lindra eksem och är mycket bra mot psoriasis. Sandelträolja är verkar klådstillande och kan lindra bland annat irritation från solsveda, insektsbett och psoriasis. Även torra eksem.

Mjölksyra tas från sockerbetor och Sheasmör från vildväxande sheaträd för att bevara fukt och är även bra mot hudbristningar.

Body Lotion Rose 250 ml 229 :-

En uppmjukande och välgörande lotion för alla hudtyper och har en mild och fräsch doft från de eteriska oljorna Ros och Lavendel. Body Lotion Rose har samma bas som vår Body Lotion. Kombinationen av växtoljor, vitaminer och mjölksyra (AHA), som ger huden en bra fukt- och fettbalans. Den mjölksyra vi använder tas från sockerbetor och Sheasmöret från vildväxande Sheaträd.

Rose Otto, olja destillerad från rosenblommor, är regenererande och ökar den fuktighetsbevarande effekten. Lavendelolja stimulerar cellförnyelsen, verkar balanserande, renande och lugnande. Självkonserverande system.


Body Lotion Energy 250 ml 229 :-

Innehåller eteriska oljor från Rosmarin, Lavendel, Citrongräs och Enbär vilket ger en uppiggande doft som passar både honom och henne. Body Lotion Energy är en uppmjukande och välgörande lotion med en kombination av växtoljor, vitaminer och mjölksyra (AHA), som ger huden en bra fukt- och fettbalans. Den mjölksyra vi använder tas från sockerbetor och Sheasmöret från vildväxande sheaträd. Rosmarin verkar uppfriskande.

Lavendel är milt och lugnande. Citrongräs stärker bindväven och verkar uppiggande.

Enbär är utrensande och stärkande.

Används med fördel i kombination med Body & Massage Oil Energy. Självkonserverande system.


Body Scrub 250 ml 169 :-

Kroppspeeling med korn från Aprikoskärnor och Jojobaolja. Den fräscha doften kommer av eteriska oljor från Grapefrukt, Rosmarin och Kanel. Den peelar effektivt bort döda hudceller och gör huden mjuk. Body Scrub stimulerar bland annat huden vilket är bra vid celluliter och vätskeansamlingar, samt verkar förebyggande mot acne på överarmar och rygg.

En härlig kroppspeeling som gör att huden stärks, stramas upp, blir jämn och mjuk.

Grapefruktoljan är uppfriskande, bra mot celluliter och underlättar nedbrytning av fett.

Rosmarinoljan verkar välgörande.

Användning:

Body Scrub kan användas varje gång du duschar. Body Scrub används på våt hud. Massera in med cirkulerande rörelser i riktning mot hjärtat. För bästa effekt använd peelingvantar. Tvätta bort med vatten. Avsluta med en olja eller lotion.


Body & massage oil athletic 125 ml 299 :-

Innehåller eteriska oljor från Rosmarin, Vintergröna, Mynta, Eukalyptus och Chili som ger en kraftfull effekt. Perfekt vid sträckningar, kramp, benhinneinflammation eller ”restless legs”. Huvudingrediensen Solrosolja innehåller E-vitamin som gör huden mjuk och motverkar torr hud. Solrosoljan och Rapsoljan ger en tunn och fin massageolja som glider lätt lätt på huden samt underlättar massagen. Rosmarin antioxidant används istället för syntetiska antioxidanter (BHA,BHT), vilka är giftiga för vattenorganismer. I Chili finns bland annat capsaicin och betakaroten. Capsaicin har värmande egenskaper och beroende på vad det kombineras med kan man få många olika effekter. Betakaroten ger pepparfrukten dess färg. Karoten är välgörande för torr hud, motverkar radikaler och hjälper till vid nybildning av celler. Rosmarinolja är stärkande och renande. Vintergrönaolja bidrar till den smärtlindrande effekten.


Användning:

Massage: Body & Massage Oil Athletic ger en värmande massage, som kan vara bra vid sträckningar, kramp, benhinneinflammation och annat. Varm massage: Värm oljan i vattenbad till kroppstemperatur och då endast den mängd som behövs för varje tillfälle. Uppvärmd olja som ej blir använd ska kasseras. Badolja: Till sätt 5 ml för ett mjukgörande och smärtlindrande bad.

Passar inte personer med känslig hud då produkten innehåller mycket eteriska oljor. Självkonserverande system.


Shower & bath oil 250 ml 229 :-

Bra för värkande leder. Lindrar förkylningssymptom. Bra för psoriasis. Shower & Bath Oil är en välgörande olja med Eucalyptus för kropp och själ. Helt fri från konserveringsmedel, kemiska emulgeringsmedel och alkohol. Oljan löser sig delvis i vatten. Lecitinet i Shower & Bath Oil kommer från Sojabönoljan och ger huden extra motståndskraft genom att fästa på huden och samtidigt tillföra fukt och fett. Används med fördel mot psoriasis, flagorna lossnar lättare och huden mjukas upp.


I varmt badvatten förångas Eucalyptusoljan och du får ett aromabad perfekt vid förkylning.

Eucalyptusoljan, utvunnen ur Eucalyptusträdets blad, har en frisk doft och är antiseptisk. Även i klimat med hög luftfuktighet håller Shower & Bath huden torr och fräsch. Den ger också huden ett skimmer som passar till fest.


Användning:

Skaka oljan innan användning.

Applicera oljan på fuktig hud efter att du tvättat dig. Massera in oljan och duscha av dig lätt.
Tänk på att det kan bli halt i duschen!

Oljan kan också användas på torr hud.

Aromabad: Tillsätt två kapsyler till badvattnet.

Lovely mother 125 ml 199 :-

Havandeskapsolja. Kroppsolja för blivande mammor.

Lovely Mother är en massageolja mde eteriska oljor från Geranium, Mandarin, Patcholi och Citron som är bra under graviditeten för hela kroppen och speciellt på mage, bröst och lår.

Lovely Mother hjälper huden att bevara fukt vilket leder till att huden blir mer elastisk och följer med i växtfaserna. Verkar förebyggande mot hudbristningar under graviditet och kan med fördel användas i underlivet ett par månader inför förlossning för att motverka bristningar. Huvudingredienserna i Lovely Mother är Sheasmörolja, Solrosolja och kallpressad Jojobaolja. Oljorna har en unik sammansättning av fettsyror som binder fukt och ökar hudens skyddsbarriär.

Geranium är välgörande och stärkande för huden. Citron stärker kapillärvägarna och verkar läkande samtidigt som den bidrar till produktens fräscha doft. Halten av citron gör den inte utrensande, men är med och stöttar de stärkande egenskaperna. Mandarin förebygger hudbristningar. Patcholi har en sammandragande effekt på huden.


Användning:

Masseras in flera gånger per dag på hela kroppen, speciellt på mage bröst och lår.

I underlivet morgon och kväll inför förlossning.

Royal body oil 125 ml 229 :-

En lyxig kroppsolja med Havtorn och de förföriska eteriska oljorna Neroli, Patcholi och Rosmarin som tillsammans ger en ljuvlig doft. Royal Body Oil understödjer hudens egen skyddsfunktion och gör din kropp sammetslen. Passar bra efter graviditet både som kroppsolja och intimolja.

Royal Body Oil är tunn i konsistensen. Den tas upp relativt snabbt av huden trots att den innehåller fetare oljor än ansiktsoljorna. Havtornsolja är rik på antioxidanter, fettsyror och c-vitamin och har välgörande egenskaper vid besvär med slemhinnor och skador på huden.

Kliniska studier har visat att Havtornsolja påskyndar och främjar läkning av huden vid bland annat brännskador och Atopiskt eksem. Oljan hjälper även cellerna att repareras och är bra mot torra slemhinnor.

Användning:

Royal Body Oil kan användas varje dag över hela kroppen, inklusive underlivet vid torra slemhinnor.

Royal Body Oil är för kraftig för att användas i ansiktet.

Självkonserverande system.

Tan in a bottle 125 ml 199 :-

Brun utan sol för ansikte och kropp. Det här är Brun utan sol - light.

Tan In A Bottle ger dig gradvis en naturlig och jämn solbrun ton. Observera att du ser fräsch ut, men inte mörkbrun. Maximal färg uppnås efter 3-4 dagars användning. Vilken brun nyans man får varierar från olika personer beroende på vilket pigment man har i huden. Det verksamma ämnet är Dihydroxiacetone (DHA); socker från frukt. DHA är ett väl beprövat ämne och har använts i brun-utan-sol produkter sedan 1950-talet. Ämnet är en sockerart som reagerar med luftens syre och proteiner i hudens ytligaste skikt (jämför med när du tar ett bett av ett äpple och låter det ligga). Färgen går alltså inte ner i huden som en vanlig solbränna utan ligger på ytan.

Användning:

Om du inte brukar peela huden regelbundet, så kan det vara bra att du peelar först en gång och sedan väntar någon dag och peelar igen och då efter den andra gången kan du applicera Tan in a Bottle. Torra områden suger åt sig mer, för att undvika mörka fläckar på armbågar och knä som brukar vara lite mer utsatta så kan du smörja med Body Lotion på de mest torra områdena innan du applicerar Tan In A Bottle för att få en jämnare färg. Tänk "inga kanter" när du applicerar. Sudda ut gränserna. Glöm inte att tvätta händerna efter behandlingen! Det dröjer upp till åtta timmar innan full effekt uppnås. Färgen nöts bort, smörja in dig på nytt var tredje till femte dag för att behålla solbrännan.

Akta kläderna! Klä på dig när du torkat. Färgen blir naturlig och du behöver applicera flera dagar i rad för att få en färg som ger en brun ton. Tan in a Bottle är en färskvara. Öppnad förpackning bör förbrukas inom 6 månader. Självkonserverande system.

Aloe Vera Barbadensis 100 ml 169 :-

Används vid lindrig solbränna och mot klåda vid insektsstick. Den verkar svalkande och fuktgivande. Den kaktusliknande växten Aloe Vera har tjocka, gummiaktiga blad. Vid framställning av vår Aloe Vera används enbart innerfilen av bladen (Inner leaf). Vår Aloe Vera är till 98,5% ren Aloe Vera Barbadensis. Aloe Vera Barbadensis anses som den mest verksamma av alla aloesorter och har många användningsområden. Aloe Vera Barbadensis innehåller mängder av verksamma ämnen, mineraler, aminosyror och vitaminer.

Vår odlare av Aloe Vera är godkänd av IASC (International Aloe Science Council), vilket garanterar verksam Aloe Vera av högsta kvalitet.

Användning:

Applicera ensam eller under någon creme i vårt sortiment. Perfekt över hela kroppen och ansiktet efter solbad. När växtsaften torkar kan den upplevas som lite uppstramande. Använd därefter Body Lotion på kroppen samt därtill passande ansiktsprodukt. Som nattcreme för fet hud.

Svalkande ansiktsmask eller aftershave som inte tvättas bort, för alla hudtyper.

Brännsår: På sjukhus i England används den för att lindra brännskador. Som alltid när det gäller brännskador är tiden avgörande. Ju tidigare behandling sätts in, desto bättre resultat.

Problemhud, eksemvård: Verkar svalkande och gör huden smidig. Används vid sårig hud.

Psoriasis: Blanda Aloe Vera Barbadensis med Body Lotion för extra fukttillskott.

Klådstillande: Testa på vattenkoppor.

En produkt för ditt husapotek! Självkonserverande system.