top of page

Solskydd

Nimues solskyddsprodukter skyddar inte bara huden mot UVA och UVB-strålning. De innehåller bl a den kraftfulla anti-oxidanten Vitamin C ester för att reparera hudens collagenfibrer, skyddar mot oönskad pigmentering samt ger ett unikt skydd mot kyla och vind.

Sun C spf 40 60 ml 538 :- (20 ml 218:-)

Skyddande och vårdande solskyddskräm som innehåller vitamin C för att reparera nedbrytningen av collagen som solen orsakar. Denna SPF är ett återfuktande organiskt och oorganiskt solskydd som är lämpligt för alla hudtyper. Innehåller färre kemikalier trots sin höga SPF-skyddande effekt och men innehåller mildare och säkrare solskyddsingredienser efter den senaste forskningen. Innehåller både UVA och UVB skydd och har ett nytt PEG-fritt och växtbaserat emulisionssystem som gör den miljövänlig. Har även ett kraftfullt antioxidant skydd som skyddar vårt DNA och naturliga immunförsvar i huden.


Användning: Återappliceras efter c:a 2 timmar eller vid behov efter t ex bad.

SUN-C Tinted SPF 40 60 ml 538 :-

Nu lanserar nimue SUN-C Tinted SPF 40 som finns i tre olika färger. Den innehåller täckande, naturligt utvunnet pigment baserade på Mica, Titanium Dioxid och Järnoxider. Täckförmågan försäkrar en jämn och naturlig applicering på huden. Ljusreflekterande partiklar minskar ljus och reducerar mörka ringar, fina linjer och skuggor. Sun-C Tinted SPF 40 ger ett önskvärt matt utseende, samtidigt som den ökar utstrålningen.

Rekommenderas till nimues alla hudklassificeringar för dagligt UVA/UVB skydd i kombination med en naturligt jämn färg för en välmående hud.

Fördelar:

 • Ljusreflekterande partiklar reducerar uppkomsten atv mörka områden, pigmentfläckar och hudrodnad
 • Döljer mörka ringar, fina linjer och skuggor genom att påverka ljusets brytning
 • Jämnar ut mindre brister på huden genom att påverka ljusets brytning
 • Lätt att applicera
 • Fräsch och naturlig "finsih"
 • Passar perfekt för daglig användning
 • Skapar pigment från Mica, järnoxider och titanium dioxider vilka ger en unik, jämn och silkeslen känsla på huden

Element barrier spf 20 100 ml 708:- 

Ett unikt extra skydd för din hud vid yttre påfrestningar så som temperaturväxlingar, kyla, vind och negativ påverkan från datorer. Innehåller SPF 15 och och har en lätt, men fuktbindande konsistens som appliceras efter behandlande dagcreme eller enskilt vid ex sportaktiviteter, friluftsliv etc. Förhindrar fuktförlust. Vid mycket fet hud välj Sun C.


Användning: Appliceras ovanpå dagkräm.

Sun C environmental shield spf 50 50 ml 728 :- (20 ml 388:-)

Efterlängtad nyhet från nimue! Sol- och barriärskydd

Skydd är ett av nimues fyra grundprinciper för att minska och förebygga de negativa effekterna som orsakas av miljörelaterad stress, UV, IR likväl som HEV ljus. Målet är att förbättra det övergripande välmåendet i huden samt att reducera det termiska åldrandet i huden.

Huden exponeras för en hel del stress, framför allt UV-strålning och en ökad miljöpåverkan på grund av global uppvärmning. Denna exponering kan leda till allvarliga förändringar och skador på levande hudceller.

Ständig exponering för UV-ljus, som innehåller skadliga ämnen för miljön som till exempel ozon, leder till att en ökad mängd reaktiva syreföreningar (ROS) bildas i huden. Effekten av detta blir skador på hudens DNA, vilket i sin tur orsakar mutationer. Den naturliga cellregenereringen begränsas på grund av stress, åldrande och en ökad mängd fria radikaler. Det är därför viktigt att våra solskydds-produkter ger ett totalt fotoskydd.

Environmental Shield SPF 50 ger ett fullständigt elektromagnetiskt ljusspektrum (UVA, UVB, IR och HEV) skydd i kombination med ett skydd mot föroreningar. Det skyddar mot miljöfaktorer som t ex vind, smuts, luft, fuktighet, pollen, smog, rökning och årstidsförändringar. Environmental Shield SPF 50 är lättviktig, inte oljig samt ger en matt effekt på huden.

Användning:

 • Appliceras dagligen i ett jämnt lager på ansikte, hals och dekolletage
 • Appliceras generöst en halvtimme före solexponering
 • Upprepa applicering var 2-3 timme
 • Applicera åter efter träning, svettning eller vattenaktiviteter
 • Undvik området runt ögonen
 • Används ovanpå nimues dagcrème
 • Kan användas från 2 års ålder

Undrar du något? Ställ din fråga här!

Namn*

E-postadress*

Meddelande*

bottom of page